matpek's property ©
MATPEK'S PROPERTY © ~ 2010 COPYRIGHT RESERVED ~ LAYOUT EDITED BY MATPEK

Monday, January 31, 2011

Tahun 2011 Tahun Berkat. Terima Kasih Kerajaan Malaysia Kerana Menaikkan Lagi Harga Minyak RON 97


Harga petrol RON97 akan dinaikkan 10 sen berkuatkuasa tengah malam ini menurut seorang sumber kerajaan.Dengan kenaikan itu, harga petrol RON97 akan meningkat menjadi RM2.50 seliter (RM2.40 sebelumnya).Ini merupakan kenaikan harga yang keempat berturut-turut bagi petrol RON97. 

Semenjak tahun lalu, harga RON97 mula dinaikkan kepada RM2.15 pada 2 November, RM2.30 pada 1 Disember dan terus meningkat kepada RM2.50 pada 4 Januari tahun ini. Harga bagi petrol RON97 yang banyak digunakan oleh kenderaan berkuasa tinggi, tidak ditetapkan kerajaan kerana ia diapung mengikut pasaran minyak dunia semasa. Sumber (Malaysiakini)

Tepat jam 00:00:00 tengah malam ini bersamaan dengan 1hb. Februari, 2011 kita akan meraikan kemenangan UMNgOk/Barang Naik di Tenang... Hadiah ini akan dinikmati oleh seluruh Rakyat Negara Malaysia... Tahniah buat pengundi Dun Tenang sempena berita ketenangan ini..Yahooooooo.... Terima kasih kerajaan Malaysia.. Kadar tol tak jadi naik untuk 5 tahun tapi minyak pulak kasi naik..Prihatin la konon..sama saja la wes..mind spinning tu semua..

Lagi tak leh blah bila RON 97 banyak digunakan oleh kenderaan berkuasa tinggi..Wallaweh.. bagitau budak sekolah boleh la der.. Rakyat masih ingat lagi la diorang isi minyak ape 5 tahun lepas..sembang je lebih.. Tak tengok ke ape yang dah jadi kat Tunisia dan Mesir sekarang ni. Negara huru hara sebab pemerintah cilok duit rakyat. Isu itu projek ini banyak yang bocor. Isu FLOM yang latest tak yah cakap la. Berapa juta tu semua. Nampak sangat duit dah takda. Hutang kerajaan makin lama makin banyak setiap tahun. Pelabur pun ramai nak blah dari Malaysia. 

Emo la weh kalau cam ni.. semua benda nak naik sokmo...argghhhhh!!! Come on young generation. Ubah sekarang selamatkan Malaysia. 


5 comments:

Shafiq Rosli said...

Kpd young generation yg masih sokong Barang Naik,korg mmg ***** sbb x nmpk ape yg berlaku..sekian.

Shafiq Rosli said...

sory kalo terkasar bahasa..

Fatihah nasiha said...
This comment has been removed by the author.
Fatihah nasiha said...

yela... KERAjaan memang pandai main taktik kotor.. time nk pRU je reka banyak isu, pastu rasuah rakyat RM500 seorang semata2 suh pangkah die.. Rakyat Malaysia memang gilakan duit pun.. Harap2 aku 1st time mengundi nanti tak terpengaruh dengan taktik KERAjaan...

jamal89 said...

kerana duit manusia lupa asal usul..kerana duit umno boleh bertahan..ingatlah wahai saudaraku kerana undi anda akan menyebabkan ramai lagi rakyat-rakyat bawahan tertindas jadi sedarlah demi kebaikan kita semua..

Next previous home
Related Posts with Thumbnails

KOMRAD