matpek's property ©
MATPEK'S PROPERTY © ~ 2010 COPYRIGHT RESERVED ~ LAYOUT EDITED BY MATPEK

Sunday, November 14, 2010

Di sebalik perlawanan China dan Malaysia (Sukan Asia 2010)

MALAYSIA tewas 0-3 kepada tuan rumah, China pada perlawanan terakhir Kumpulan A acara bola sepak Sukan Asia 2010, namun tetap mara ke pusingan kedua selaku salah satu daripada empat pasukan yang menduduki tangga ketiga terbaik kumpulan.

Malaysia akan meneruskan cabaran dalam pusingan 2 menentang Iran nanti. Dalam perlawanan malam tadi, Malaysia dipaksa bermain dengan 8 orang selepas tiga pemain Malaysia telah dilayangkan kad merah selepas prestasi ‘buruk’ pengadil perlawanan.

Pengadil yang bertugas bagi perlawanan tersebut ialah Ben Williams yang berasal dari Australia. Mutu pengadilan yang dapat gua simpulkan adalah terlalu teruk dan tidak adil kerana pasukan Malaysia menerima layangan 7 kad kuning termasuk 3 kad merah. Biasa le tu main kasar kasar sikit , paling kurang pun kad kuning sudah memadai. Kalau tak nak kasar baik main congkak la weh...hehehe

Setahu gua kalau kita tengok perlawanan antarabangsa sekalipun jarang sekali sesebuah pasukan menerima lebih dari 2 kad merah. Isu ini patut diteliti kerana perlawanan ini melibatkan pasukan China yang juga tuan rumah bagi Sukan Asia 2010. Gua syorkan pasukan Malaysia menghantar memo bantahan kat FIFA lepas ni.

Gua rasa siapa yang tengok perlawanan tadi pasti akan mengeluarkan kata kata cemuhan berkenaan dengan mutu pengadilan Ben Williams yang agak berat sebelah dan tidak tepat. Lagi hebat cemuhan itu bukan sahaja hanya terpampang di komen2 status facebook malah telah ada satu page "Say No to Ben Williams". Gua rasa perlawanan tadi baru je habis tak sampai 5 jam. Gila progresif rakyat Malaysia..haha Ini sudah bagus. Majulah sukan untuk negara!!! hahaha


Antara komen penyokong Malaysia

gua tak faham apa kaitan ketiak dengan kad merah

ni lagi celaka..boleh pulak dia buat lawak bodoh..

smart joke i think hahaha

sek kelate ni...baling mercun la kerja

luahan hati seorang cikgu pj...kesian

tau tak pe..page paling pantas orang like

ni lagi pundek...agak2 la. langsung tak kaitan kot..


ni lagi satu lawak antarabangsa...hahah sejak bila sprm ada kaitan pulak ni..

ada. awak nak tak? hahahaha

gua sokong lu...ben 10 jauh lagi bagus dari ben williams...

p/s: Entri ini khas untuk Ben Williams. Bukan niat nak memalukan orang yang komen dalam page tu. Kalau aku tak screenshot pon orang still boleh tengok kot apa yang lu tulis. hehehe Siapa yang nak tengok page tu boleh klik kat sini. Selamat berjuang rakyat Malaysia. Saya anak bangsa Malaysia. Racism is so yesterday. Peace bro !!!


10 comments:

ahmad jo said...

hadooiii.. mcm2 peel... hahaa

matpek said...

ahmad jo : penyokong malaysia memang torrbaik

Tulip said...

hahaha...
=D

shapoji said...

oloh la....kito pakat kembiri pengadil nie...

ADEEYA said...

haihhh macam2...

fiq said...

k balas kujungan sini...k fiq dah ngatuk..c ya

Marhaen Kacak said...

fuhh..pantas tul dah ada page kat fesbukk..haha


Nasi Lemak, Spender Pun Dakyah Freemason?

matpek said...

sha poji : jom3..kita kembiri ramai2

matpek said...

Marhaen Kacak : ofkoz la..budak malaysia kan selalu informative..mengadap laptop je kerje kan..hehe

fiq : nama kita sama laa..thanks for coming :-)

zuhanismohamed said...

boo sama ref.. :p

Next previous home
Related Posts with Thumbnails

KOMRAD