matpek's property ©
MATPEK'S PROPERTY © ~ 2010 COPYRIGHT RESERVED ~ LAYOUT EDITED BY MATPEK

Sunday, February 21, 2010

dEritA mEriNdu = Ahli fiQiR



Kau katakan cinta gunakan akal
Bila aku gunakan, kau yang menyangkal
Bagaimana nak kekal
Kau katakan cinta gunakan minda
Bila aku gunakan
Kau yang tak percaya… bagaimana nak bahagia


Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa


Dan aku cuba sedaya upaya
Telah ku usaha dengan sepenuh jiwa
Bagaimana hendak ku lupa
bayangan wajahmu selalu di depan mata
harum baumu masih dapat ku hidu
Bagaimana ingin aku membencimu
Jikalau setiap hari merindu
Sekiranya derita merinduimu itu sebenarnya bahagia..
Aku pilih derita..


Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Mungkinkah esok atau lusa walau biarpun lama
Akan ku biar tiada, ku tetap kan setia
Entah bila akan tiba sampai jua harimu yang sama
Esok seperti semalaman yang tak berubah
Kaulah tanda tanya… kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula
Kaulah tanda tanya… kau tiada titik noktah
Ku dibuai mimpi lena dikejut igau semula


Seandainya kau berada di depan mata
Mudah untuk aku berkata-kata
Supaya dapatku melihat seraut wajahmu
Walaupun belum tentu kau mahu bertemu
Apalagi memandangku
Setelah ku turutkan segala kemahuan kau mainkan perasaan
Begitu mudah kau ucapkan terimalah saja kenyataan…
Aku masih terkilan


Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa


Jika kau dapat memahami hati seorang perindu
Baru kau tahu derita hatiku
Jika suatu hari nanti giliran kau merindu
Baru kau ingat derita diriku
Segala yang berlaku bukan kemahuanku
Apa gunanya bahgia
Jikalau bahagia bersamamu hanyalah untuk sementara waktu
Aku pilih derita merinduimu


Maafmu tak bererti, kau mudah sesali
Berulang kali telah kau mungkiri
Manis mulut berjanji terpedaya lagi
Menanti biar terus didustai
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siapa
Kaulah bahagia (bagiku)
Kaulah derita (bagimu)
Esok lusamu, tak ku kenal lagi engkau siap




Hurm...lagu ni pn best jgk..ada makna yg mendalam gitu dlm lirik nye..aku rase ada btol nye bile kite ckp rindu ni derita..derita la merindu ni...kalau kite rindu kt someone and xleh nk jumpe,msg,call..xleh nk melepas rindu di dada tu memang terseksa la sgt..tp biase nye rindu derita sgt2 ni just pd pak we n mak we jer..kalau masa skolah dulu2, time dk hostel memang la rindu gle gk pd mak bapak..tp skrg ni aku rase klu rndu pdd parents pn besa2 jer..xde lh derita sgt..blh call..blh blk rmh..lain plak klu rndu pd org yg xde ni aka meninggal dunia..huhu...memang dh xblh nk wt pe lh..hnya mampu berdoa smoge rohnya sntiasa dicucuri rahmat NYA..AMIN...satu lagi rindu pd ALLAH SWT...klu rindu pd NYA, kite blh sujud pd nye..wt solat sunat..zikir byk2..baca al-Quran..pahala pn b'ganda2...so, konklusinye rindu ni memang mampu menyiksakan jiwa batin...tp lebih baik kita alihkan rindu tu kpd TUHAN YANG MAHA ESA...smoge sntiasa mendapat ketenangan drpd NYA n no derita2 ni.........

No comments:

Next previous home
Related Posts with Thumbnails

KOMRAD