matpek's property ©
MATPEK'S PROPERTY © ~ 2010 COPYRIGHT RESERVED ~ LAYOUT EDITED BY MATPEK

Sunday, July 24, 2011

Abang Long Fadhil Ganti Fadhli Shas Jadi Centre Back Malaysia


[First Half Goals]

[Second Half Goals]


1. Kesilapan mudah pemain pertahanan. Lack of man marking. Tiada guna perlawanan persahabatan dengan kelab gergasi EPL kalau takda perubahan. Kena belajar balik tengok match Malaysia XI vs Chelsea macam mana Ong Kim Swee buat. Kena ada sorang centre defender otai. Aidil salah seorang.

2. Seperti biasa, kalau defend hancur goalkeeper akan kena teruk. Sama macam game pertunjukan Arsenal dan Liverpool. Tak kira la Apek ke Sharbinee, bolos besar la jawabnye. Kalau letak Zila Bakarin pun belum tentu selamat. Apa pun tak boleh

3. Kunalan memang rajin. Naik turun kejar bola. Give pressure to opponent. Speed dia memang gua puji. Ball control pun OK. Amirul Hadi masuk baru ada sedikit kesan pada serangan. Gandingan Kunalan dan Amirul Hadi bahagian sayap sebagai pilihan terbaik. Next match Amirul Hadi 1st eleven.

4. Sentuhan Safee Sali sudah kembali. Seperti biasa tenang menjaringkan gol. Tapi mungkin second leg nanti Singapore akan jaga habis2. So need a backup stricker. Harap2 Matyo dapat main kat Bukit Jalil nanti. Kalau tak Abdul Hadi Yahya sebagai 1st eleven. Tak perlu kot letak Fakhri Saarani tuh. Tinggi je lebih.

5. Safiq Rahim out. No more advantage on freekick set pieces. Attacking midfielder lain yang boleh ganti Safiq sudah tentu Badrool Bakhtiar atau K. Gurusamy. Atau pun Shakir Shaari boleh jadi penganti yang sesuai. Amar Rohidan as defensive midfielder kena lebih kreatif lagi. Kurangkan back passing semata mata.

6. Apa yang penting second leg nanti kita nak 2 gol je untuk layak. Away goal dah ada 3 bijik. Maknanya defender mesti mau kebal. Selalu buat overlapping. Tengah boleh pegang bola lama. Mesti kasi pressure bila lawan pegang bola. Stricker mesti pandai cari peluang dari di rantai defend..wajib kasi pecah itu singa punya gawang.. 

7. Penyokong..Itu yang paling penting The 12th Player...Seperti biasa.. Support kat stadium la derr bukan setakat reti condemn je.. Apa guna mencarut bagai kat facebook, twitter dan segala social network tapi tak pergi stadium macam gua ni..hahaha KING Gopal gua taruh harapan sama luuu... Kritik untuk perubahan bukan membunuh. Gomo Malaysia Gomo ! Tanah Tumpah Darahku !


1 comment:

APAN said...

tengok la esok camne jadi....harapan utk menang ada kalau bek dimantapkan...malaysia boleh!huhu...

Next previous home
Related Posts with Thumbnails

KOMRAD