matpek's property ©
MATPEK'S PROPERTY © ~ 2010 COPYRIGHT RESERVED ~ LAYOUT EDITED BY MATPEK

Thursday, December 30, 2010

Julia Perez Berjaya Kantoikan Harimau Malaya Final Kedua Piala Suzuki AFF 2010

[1] 
Tahniah kepada pasukan Malaysia yang berjaya merangkul kejuraan pertama Piala Suzuki AFF 2010. Akhirnya misi untuk mengganyang Indonesia tercapai jua. Bertandang ke Stadium Gelora Bung Karno pada aksi akhir kedua dengan bekalan 3 gol selesa lantas melayakkan Harimau Malaya muncul juara dengan agregat 4-2.

Pada gua pujian harus diberikan kepada barisan pemain muda Malaysia terutamanya Khairul Fahmi Che Mat @ Apex yang banyak menafikan percubaan padu dari pasukan Garuda terutama sekali menggagalkan sepakan penalti dari Firman Utina. Apex, mu meme hebat sokmo. Kawe meme minat ko demo. Dah la umor sebaya dengan kawe, nama kita pon nak dekat sama doh hahaha.. Semoga lu main sedak dengan Kelantan musim depan dan berjaya mencapai cita2 untuk bermain di kelab Bayern Munich. Try ushar blog gewe apek. Namun ini semua hasil dari kerja sepasukan yang bekerja keras bertungkus lumus sehingga mencapai tahap ini. Tahniah pasukan Harimau Malaya.

Perancangan King Gopal memang menjadi. Setelah lebih kurang 3 tahun memimpin skuad negara walaupun sering dihantui dengan kecederaan pemain, kejayaan telah diterjemahkan dalam aksi Piala Suzuki AFF pada edisi ini. Dah la muka nak sama dengan Arsene Wenger, manager Arsenal. Tambah lagi dengan gaya rambut pun hampir serupa. Bukan setakat itu saja, pemilihan pemain muda sebagai taruhan juga ada persamaan dengan gaya Wenger yang gemar mencari bakat muda dalam pasukannya. Good job Sultan Gopal dan pasukan yang 100% bercop Malaysia.


[2]
Malam tadi gua layan final kat kedai makan dengan member sorang, adik dan sepupu gua. Memang penuh kedai tu. Siap ada lepak atas motor je. Lagi jimat , air tak yah order dah. Suasana tak yah cakap la. Memang gamat dan kecoh. Lagi lagi dengan gelagat pakcik2 kat kampung kan. Dengan semangat nak tengok bola diselang seli dengan loyar buruk orang kampung tambah menyerikan suasana. Ada saja idea mereka. Siap suruh bagi extra time 2 hari pun takpe. Yang paling tak leh blah bila setiap kali bola sampai ke kawasan penalti Malaysia, ada la sorang mak cik ni mesti bertempik kaw2 punya. Orang lain rilek je. Excited punya pasal kan.

Cameraman pun satu hal malam tadi. Nampak gatal semacam je. Sekejap2 zoom kat penyokong Indon. Orang nak tengok bola bukannya nak tengok awek Indon. VIP pun takda la zoom sangat pon. Apa daa. Dalam ramai2 tu ada la muka yang cam seperti Luna Maya dan Manohara. Gua rasa mesti cameraman ni tengah gersang cari Julia Perez yang nak pakai baju dalam berlaser konon kononnya nak hilangkan fokus player Malaysia. Mentaliti entah apa2. Lu ingat ini cerita ibu peri dan tongkat sakti ke..

[3]
Habis game member gua ajak gerak gi pasar malam wakaf che yeh. Gua layan je beb. Dia royak nak gi ushar baju sehelai dua. Apa lagi, berbekalkan kereta myvi puteh gua dan duit yang seberapa ni gua jejakkan kaki ke sana. Semangat bola punya pasal mahu cari jersi harimau malaya satu. Tak banyak kedai yang jual jersi tu. Mungkin baru keluar kot atau pun dah sold out. Pusing punya pusing ada la satu gerai ni. Gila la satu je kedai dalam banyak2 kedai kat pasar malam WCY ni. Hajatnya memang nak angkat la satu yang warna hitam kuning tu. Harga pun boleh la tahan . RM 45 dia bagi.

Kalau tengok dari jauh memang nampak cam ori. Lambang Nike di sebelah dada kiri. Dengan logo Malaysia yang tertulis ' Tanah Tumpah Darahku' kat bahagian dalam pun ada. Cop Authentic dan nombor siri kat bawah pon ada gak. Tapi rasa tak berkenan pulak nak beli.. Biarlah takda jersi pun..tapi semangat mesti mau kuat beb.. Member pulak dah tibai jersi Man City dan tshirt selai. Pergi jalan2 je la jawabnya..

[4]
Balik rumah tup2 dapat tahu Najib mengisytiharkan Jumaat ini sebagai cuti umum bagi meraikan kejayaan sulung pasukan bola sepak kebangsaan menjuarai Piala Suzuki AFF 2010. Tak happy pon sebab Kelantan dah memang cuti pon hari Jumaat. Yang lagi tak best cuti sem kali ni dah nak habis. Tinggal beberapa hari  je lagi nak bukak sem baru. Sumpah tak best yang amat.

p/s: alhamdulillah...tiada insiden kekecohan, pergaduhan dan bakar-membakar berlaku malam tadi...tahniah penyokong Red Giants, Red Warriors dan Skuad Pelanduk (sekadar menyebut beberapa)...yang penting tahniah King Gopal dan Malaysian Tigers!! majulah bola sepak untuk negara...sepandai-pandai Sang Helang terbang, disergah dek Pak Belang, akhirnya tunduk juga~

~KaramSimWayar~



4 comments:

Shafiq Rosli said...

Gue suka lu pny entri..hehe

Fatihah nasiha said...
This comment has been removed by the author.
Fatihah nasiha said...

hebat la entry lu. suspen hbs.. hehe

matpek said...

aku ingat kalau malaysia menang najib nak umum bila pru 13 tapi silap sangkaan pulak..

Next previous home
Related Posts with Thumbnails

KOMRAD